Onze Missie

Ons streven is om producten te maken die lekker en gezond zijn! Voor ons zijn dit producten vrij van E-nummers of andere additieven. We hopen met onze producten anderen te inspireren en aan te zetten tot een healthy lifestyle!

Daarnaast proberen wij onze footprint zo klein mogelijk te houden en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wil je weten hoe wij dit doen kijk dan op de pagina Groen & Duurzaam

 

Inspiratie, nieuws en reviews

“Lekkere meukvrije voeding die gezond en verantwoord is, daar word je vanzelf energiek en gelukkig van”

– Simone van der Heide, Biobites

chili-biobites-tekening

Biobites Verkooppunten
Van hobby naar passie

Biobites is bijna 7 jaar geleden opgericht door Simone van der Heide. Zij had een jachtig leven in de Horeca geleid en moest daar om gezondheidsredenen afscheid van nemen. Wat er precies aan de hand was, was onduidelijk, maar het was duidelijk dat het roer om moest. Adviezen van de huisarts hielpen niet. “Gelukkig laat ik me niet snel uit het veld slaan en begon het steeds meer als een uitdaging te zien om de juiste voedselcombinaties en therapieën te vinden waardoor ik me beter ging voelen”, aldus Simone. Het begon zijn vruchten af te werpen, niet alleen voor mij, maar ook de mensen die ik begeleidde in mijn inmiddels gestarte coaching praktijk.

Haar zoektocht naar de meest pure voeding (geen suiker, lactose en gluten) ging door en een aantal jaren geleden kwam raw food op haar pad. Puurder kon het naar haar beleving niet. Ze was zo geïnspireerd dat ze haar grote passie, kokkerellen en gezonde voeding, samen heeft gebracht in het productiebedrijf Biobites. Nu produceert Biobites een 6 tal lijnzaadcrackers en 3 smaken kokoscookies die geheel gluten, lactose, suiker, ei, gist en E-nummer vrij zijn.

Inmiddels heeft Simone het bedrijf overgedragen aan een gespecialiseerde bakkerij in Waspik. Zo kan Biobites sneller groeien waardoor meer mensen van de heerlijke producten kunnen genieten.

De bakker in Waspik is druk bezig met duurzaamheid en maatschappelijk/sociaal ondernemen. Zo werken we met mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt, en zijn we een leerschool voor leerlingen uit diverse richtingen.

We gaan zuinig om met het milieu door o.a. ons afval te beperken, en te spoelen met koud water. Bovendien zijn al onze producten van biologische oorsprong.
Door de juiste inzet van sociaal en ecologische aspecten en bewaking van productieprocessen in ons bedrijf kunnen wij onze winst optimaliseren en deze voor diverse (goede) doelen inzetten.

Wat zeggen anderen over Biobites!

Waarom kies je voor Biobites crackers en koekjes?

Laat het ons weten!