Brood is slecht, granen zijn slecht? Wat moet ik dan eten? Wij Nederlanders hebben twee broodmaaltijden per dag en dat zou nu zo slecht zijn? Tijdens mijn zoektocht naar goed verteerbare voeding met een hoge voedingswaarde kwam ik Biobites tegen. Inmiddels at ik al een jaar geen brood meer en bakte ik altijd zelf mijn eigen crackers. Soms was dit wel lastig en tijdrovend.

Uit gemakzucht heb ik de crackers dan maar gekocht. Want ja, raw food!!! Het zal wel. En de kosten? De verpakking is prachtig maar die 4 dunne crackertjes eet ik toch zo op? Absoluut niet. Na een cracker belegd met avocado en rauwkost kan ik een hele tijd vooruit. Ik krijg er energie van. Ik word er niet moe van. Mijn spijsvertering kan rustig aan de slag om de goede voedingsstoffen te verwerken. Het voelt echt goed.

Het woord “duur” durf ik hier niet meer in de mond te nemen.  Aan wijn, frites etc. geven we wel geld uit en dat heeft helemaal geen voedingswaarde. Sterker nog: je lijf moet hard aan de slag om hier ook maar iets uit te halen en alles uit je lijf te verwijderen!

Geef mij maar Biobites!

Jaqueline Foxen

No Comments

Leave a Comment